Inschrijving Rotterdamse Ondernemersprijs 2023 officieel geopend!

Woensdagavond 16 november is tijdens een kick off event de inschrijving voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2023 officieel van start gegaan. Het is alweer de 38ste editie van deze prestigieuze prijs. De winnaar wordt in juni volgend jaar bekendgemaakt tijdens de feestelijke Award ceremonie.

Zoals elk jaar stelt het Erasmus Centre for Entrepreneurship in opdracht van de Rotterdamse Ondernemersprijs een lijst samen met genomineerde groeibedrijven uit de metropool Rotterdam. De bedrijven op deze lijst zijn direct genomineerd voor de prijs en vormen een aansprekende lijst van inspirerende ondernemers.

Welk bedrijf uit de Rotterdamse metropool wordt de opvolger van Van Gelder Ridderkerk, de winnaar van 2022? En mag zich volgend jaar in het rijtje voegen met winnaars van eerdere edities zoals Coolblue, Schmidt Zeevis en Quooker?

Trots op de grote hoeveelheid groeibedrijven
Na een aantal jaar afwezigheid vanwege de wereldwijde pandemie, was de editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs in mei 2022 extra feestelijk. En ook nu, in deze onrustige en onvoorspelbare tijd, brengt de organisatie juist graag deze positieve prijs onder de aandacht. Want op deze bedrijven mogen we trots zijn in Rotterdam en daarbuiten. Ze hebben grote toekomstplannen, zitten midden in een groeifase en denken in kansen.

De lijst met de top-50 groeibedrijven is inmiddels gepresenteerd. Daarop staan mooie namen, het zijn stuk voor stuk kanshebbers om er in 2023 met de titel vandoor te gaan. Mits ze geen oud-winnaar zijn en aan de criteria van de jury voldoen. Het belooft weer een spannende strijd te worden!

 

Nieuwe kanshebbers en vertrouwde namen
Op de door het Erasmus Centre for Entrepreneurship samengestelde lijst staan zowel grote als kleinere namen, bedrijven die relatief kort meedraaien en ondernemers die al tientallen jaren aan de weg timmeren. Ondernemerschap komt in allerlei vormen, zoals duidelijk blijkt uit de top-50.

Eén van de opvallende nieuwe namen op de lijst is Cloud Primero. Zij bieden Salesforce georiënteerde softwareoplossingen aan en implementeren deze met behulp van de nieuwste technologische ontwikkelingen zoals Big Data en AI. Ook Educto Personeelsdiensten is pas een aantal jaar bezig. Dit bedrijf biedt kinderen en scholen oplossingen aan voor extra ondersteuning op zowel het gebied van leren als persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast staan in de top-50 een hoop vertrouwde namen uit de metropool Rotterdam. Bedrijven met een bewezen staat van dienst. In de regio en soms zelfs ver daarbuiten. Zoals CED, een Europees platform voor verzekeringsdiensten en oplossingen op basis van technologie. Ze bestaan al sinds 1971 en hebben hun roots liggen in de metropool Rotterdam. Op de lijst vinden we ook de Milgro Groep. Al meer dan 20 jaar actief in het managen van natuurlijk kapitaal. De circulaire economie staat hier centraal, Milgro helpt organisaties om een duurzame omgang met grondstoffen succesvol in hun bedrijfsvoering te integreren.

 

Nomineer jezelf of een ander
Naast de 50 gepresenteerde groeibedrijven kunnen andere Rotterdamse ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden zichzelf of een ander bedrijf voor de prijs aanmelden. Zo zorgen we ervoor dat ondernemers die zich wegens een gebrek aan tijd of bescheidenheid niet aanmelden, ook kans maken op de Rotterdamse Ondernemersprijs.

 

Naast de Rotterdamse Ondernemersprijs wordt tevens de Nieuwe Heldenprijs uitgereikt.
Voor de Nieuwe Heldenprijs worden ondernemers gezocht die met hun bedrijf in de innovatiefase zitten en daarmee een aantoonbare positieve impact hebben op een maatschappelijk relevant thema. De ondernemingen zijn meestal nog klein in omvang.

De nadruk van de Nieuwe Heldenprijs ligt dus niet zozeer op jarenlang geleverde prestaties, maar meer op innovatie en maatschappelijke impact. Hierdoor maken nieuwe, creatieve maatschappelijke initiatieven een kans. De Nieuwe Helden-prijs is verbonden aan VNO/NCW Rotterdam.