Nieuwe Helden in de schijnwerpers

Nog even en dan wordt tijdens de Award Ceremony in de Rotterdamse Citrusveiling op 17 mei, niet alleen de Rotterdamse Ondernemersprijs uitgereikt, maar ook De Nieuwe Helden-prijs!

De Nieuwe Helden-prijs, verbonden aan VNO-NCW Rotterdam, draait om ondernemingen die weliswaar nog relatief jong en/of klein in omvang zijn, maar die bovenal innovatief zijn en daarbij een positieve impact maken op een maatschappelijk relevant thema.

Eén van deze drie helden mag straks de Nieuwe Helden-prijs in ontvangst nemen in de Rotterdamse Citrusveiling waarbij alle ingrediënten voor een feestelijke en memorabele avond aanwezig zijn om ondernemerschap te vieren! 

Meer over deze Award Ceremony en tickets tref je hier.

 


Drop & Loop, Rotterdam

Eigenaar: Carlijn Oosthoek en Susan de Vries

Meer dan 15% van alle ingezamelde kleding in textielcontainers op straat raakt vervuild en is onbruikbaar voor hergebruik of recycling. Zo blijft er in totaal maar 30% oude kleding over dat een tweede leven krijgt. Dat moet anders! Drop & Loop is een nieuwe en betere manier om gebruikte kleding en textiel een tweede leven te geven. Het is eenvoudig: je doet je kleding thuis in een tas en lever je in bij de winkels waar een Drop & Loop automaat staat. Per inleverbeurt krijg je korting op je volgende aankoop of spaar je voor een gerecycled product. Al het textiel dat wordt ingezameld, wordt gebruikt voor hergebruik of recycling. Zo zorgt Drop and Loop dat er niks wordt verbrand en alles gebruikt wordt. Van de gerecyclede stoffen, worden nieuwe producten gemaakt die bij de retailers in de winkel worden verkocht. Alles gemaakt van oude kleding, 100% duurzaam.

www.dropandloop.nl


CurrentWerkt, Rotterdam

Eigenaar: Hilal Makhouki

CurrentWerkt is een commerciële en maatschappelijk gedreven uitzendonderneming voor mensen met een justitiële achtergrond en andere werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

CurrentWerkt vormt de brug tussen commerciële doelstellingen en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hilal bewijst dat zijn eigen ervaringen uit het verleden, de basis van dit succes kan zijn. Slechts 25 procent van de ex-gedetineerden gaat daadwerkelijk aan het werk, 50 procent vervalt in een uitkeringssituatie en de laatste 25 procent is zelfs onbekend. CurrentWerkt spreekt de taal van de werkzoekende én de werkgever. Het doel is altijd dat de kandidaten via het uitzendwerk doorstromen naar een vaste baan. De kandidaten van CurrentWerkt komen in de meest uiteenlopende banen terecht: schoonmaakwerk, bouwvakker, vrachtwagenchauffeur, steigerbouwer, zonnepanelen. Voordat ze aan de slag gaan, worden ze klaargestoomd bij CurrentStart, de grote werkzaal. ‘We brengen de kandidaten twee à drie maanden lang vaardigheden bij en laten ze wennen aan het werkritme, want voor de meesten betreft het een enorme overgang. Door dit voortraject is het slagingspercentage met 70% erg hoog.

www.currentwerkt.nl


Venturi Aviation, Delft

Eigenaar: Jan Willem Heinen

“Vanaf 2030 vliegen we elektrisch”. De Delftse start-up Venturi Aviaton bouwt aan een elektrisch vliegtuig voor 44 passagiers dat volledig wordt aangedreven door acht elektrische motoren. Dankzij een verwisselbare batterij moet het bereik van 550 kilometer in de toekomst toenemen. Oprichters Jan Willem Heinen en Joost Diebens van Venturi Aviation geloven in deze elektrische variant. Het vliegtuig de Echelon 01 is uitgerust met een batterijpakket waarmee het toestel anderhalf uur kan vliegen. Het opladen kost vervolgens 35 minuten. Het vliegtuig is zo ontworpen dat het batterijpakket na verloop van tijd vervangen kan worden voor een lichtere en sterkere variant. Daardoor zal het vliegbereik steeds verder toenemen.

www.venturi.aero/home


 

De voorbereidingen richting de Award Ceremony zijn in volle gang en we maken ons op om samen met jullie het ondernemerschap te vieren. Op een event in geheel nieuwe stijl en met hernieuwd elan, in de iconische Rotterdamse Citrusveiling. 

Hiervoor zijn nog kaarten te bestellen via deze link!

Tot dan!