Finalisten Rotterdamse Ondernemersprijs uitgelicht

Met nog drie weken te gaan voor de grootse Award Ceremony in de Rotterdamse Citrusveiling op 17 mei, is het tijd om de finalisten van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2022 in de spotlight te zitten.

Eén van deze drie finalisten wint straks de prestigieuze Rotterdamse Ondernemersprijs, de prijs voor de beste ondernemer in de metropool Rotterdam. Uit een recordaantal aanmeldingen selecteerde de jury deze 3 finalisten: uit uiteenlopende branches, maar stuk voor stuk uitzonderlijk presterende bedrijven, geleid door topondernemers. 

 


Jan van der TempelAmpelmann, Delft

Eigenaar: Jan van der Tempel

Ampelmann is een internationaal opererende organisatie met 100% Nederlandse roots. Het bedrijf is een spin-off van de TU Delft. Ampelmann heeft als doel om mensen en goederen op zee veilig te laten oversteken tussen vaartuigen, windturbines of platforms. Op dit moment heeft Ampelmann 65 machines die gemakkelijk vervoerd en verplaatst kunnen worden. De komende jaren wil Ampelmann 10 machines per jaar produceren. De afgelopen tijd is veel geïnvesteerd in nieuwe technologie. De Ampelmann wordt 100% elektrisch, dit betekent een energiebesparing van 80%.

Wat meer dan 10 jaar geleden als idee begon op een offshore wind conferentie, het walk-to-work systeem, is Ampelmann nu uitgegroeid tot een bedrijf met 11 kantoren wereldwijd waaronder het hoofdkantoor in Delft. Ampelmann heeft een vloot van meer dan 60 systemen en heeft tot nu toe meer dan 300 projecten uitgevoerd.

www.ampelmann.nl


Robin JansenYource, Rotterdam

Eigenaar: Robin Jansen

Yource is marktleider in klantcontact binnen de Benelux en voorziet organisaties van het totale klantcontact in de gehele waardeketen. Yource mensgerichte aanpak in combinatie met de juiste technologische partners, maakt hen een toonaangevende full service organisatie in klantcontact. Door de focus op kwalitatief klantcontact en de persoonlijke ontwikkeling van Yource’ members, weten zij bij een gevarieerd netwerk van klanten iedere klantcontact behoefte te vervullen. Yource is overal (en ook rondom) in de waardeketen waar menselijk contact plaatsvindt.

www.yource.work


Gerrit van Gelder

Van Gelder, Ridderkerk

Eigenaar: Gerrit van Gelder

Familiebedrijf Van Gelder, is een oer-Hollandse, maar toch hypermoderne groothandel in dagverse aardappelen, groente en fruit. Focus ligt op Nederlandse horeca, restaurants, hotelketens, cateraars en zorginstellingen. Algemeen directeur Gerrit van Gelder geeft de dagelijkse leiding aan het bedrijf, dat ondertussen meer dan 350 medewerkers telt. Als algemeen directeur en mede-eigenaar maakt het bedrijf onder zijn leiding de laatste jaren een flinke groeispurt door. Vanaf 2011 is het roer omgegooid en richt Van Gelder zich meer op duurzaamheid, smaak en gezondheid. Ook om de continuïteit te waarborgen, en om het aantrekkelijk te maken voor de jonge generatie, zijn ze deze kant op gegaan.

www.vangeldernederland.nl


 

De voorbereidingen richting de Award Ceremony zijn in volle gang en we maken ons op om samen met jullie het ondernemerschap te vieren. Op een event in geheel nieuwe stijl en met hernieuwd elan, in de iconische Rotterdamse Citrusveiling. 

Hiervoor zijn nog kaarten te bestellen via deze link!

Tot dan!