Recordaantal nominaties voor 37ste editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs

Behoefte in Rotterdam om ondernemerschap te vieren blijkt groter dan ooit

Vanmiddag vond het pre-event van de Rotterdamse Ondernemersprijs plaats. Tijdens het event werd bekend gemaakt dat er nu al een recordaantal nominaties is binnengekomen. Hieruit blijkt dat er een grote behoefte bestaat om ondernemerschap te vieren in de metropool Rotterdam. De opzet van de prijs in een nieuwe stijl en met hernieuwd elan slaat kennelijk aan bij ondernemend Rotterdam.

     

Ondernemersklimaat
Het gaat dit jaar bijzonder goed met nominaties en aanmeldingen voor de Rotterdamse Ondernemersprijs. Niet eerder kwamen er in korte tijd zo veel nominaties binnen, waarbij de samenwerking met de Erasmus Universiteit dit jaar voor het eerst ook een rol in speelt.

Daarnaast melden ondernemers zich vanaf dit jaar niet alleen meer zelf aan, maar kunnen eerdere winnaars, andere belanghebbenden en feitelijk alle inwoners van de metropool Rotterdam nomineren. Hierdoor komen ook ondernemers in beeld die zichzelf normaal gesproken niet aanmelden vanwege een te grote bescheidenheid en hebben zij ook een kans om mee te dingen naar de prestigieuze prijs.

Bovendien is de Rotterdamse Ondernemersprijs na twee jaar afwezigheid terug in nieuwe stijl en met hernieuwd elan. De vernieuwing lijkt dus nu al haar vruchten af te werpen. Maar bovenal blijkt dat Rotterdammers er na jaren van negatieve berichtgeving door de Corona-crisis weer aan toe zijn om ondernemerschap te gaan vieren.